Hoe werkt ontgooglen?

Wij zorgen er middels ontgooglen voor dat online het juiste beeld van uw bedrijf naar voren komt. Dit doen wij door middel van het volgende stappenplan.

1. Het aanpakken van negatieve berichtgeving

We beginnen met ontgooglen door de negatieve berichtgeving op internet over u of uw bedrijf te inventariseren. Dit komt niet alleen van pas voor het ontgooglen zelf, maar ook voor uw kennis en verbetering van uw bedrijf. De informatie is vervolgens namelijk ook door uw klantenservice (klachtoplossing) en door uw PR-afdeling (verbetering merkimago) te gebruiken. Zo kunt u ontgooglen dus ook zien als een verlengstuk van uw PR-afdeling.

Zodra we een overzicht hebben van de negatieve artikelen, nemen we contact op met de beheerders van de websites om zo te proberen het bericht aan te passen of te laten verwijderen.

2. Het plaatsen van positieve en neutrale berichtgeving

Het verwijderen van de negatieve content is vaak lastig. Daarom zorgen wij er met ontgooglen voor dat er zo veel mogelijk positieve of in ieder geval neutrale berichtgeving online te vinden is (uiteraard gaat het hier om échte positieve ervaringen). Dit doen wij bijvoorbeeld door middel van geoptimaliseerde internetpagina’s die geheel gevuld zijn met positief nieuws. Het doel van deze pagina’s is het verkrijgen van een toppositie in de zoekmachines boven negatieve vermeldingen. Dit moet ervoor zorgen dat uw online imago helemaal naar voren komt zoals u zich als bedrijf ook daadwerkelijk wilt profileren.

Daarnaast geven wij ook bestaande positieve of neutrale berichtgeving een extra impuls. Hierbij kunt u denken aan persberichten, bedrijvengidsen, advertentiepagina’s en overige bestaande vermeldingen. We zetten daarnaast social media (Facebook, Hyves, Twitter) en andere middelen in om het werkelijke verhaal te vertellen.

3. Het opzetten van positieve reclamecampagnes

Door ook nog eens een reclamecampagne in te zetten, kunt u in Google nog eens een extra positie claimen waarin u op de juiste manier naar voren komt. Dit gaat dan om de betaalde zoekresultaten en deze zijn dan ook gekoppeld aan een zogenaamde paid search campagne. Deze campagnes ondersteunen de positieve website en zorgen dat de juiste berichten zo hoog mogelijk in de zoekmachines eindigen.

4. Doorlopend monitoren van de zoekresultaten

Natuurlijk wilt u dagelijks weten wat er over uw bedrijf wordt gezegd. Als onderdeel van het ontgooglen bieden wij ook een monitoring service aan, die op dagbasis bijhoudt welke nieuwe dingen er online over uw bedrijf worden gezegd. Zo kunt u en kunnen wij snel inspringen op nieuwe negatieve artikelen.