Ontgooglen voor personen

Probleem: ongewenste foto’s, video’s of berichten over jou online

Je hebt op vakantie of tijdens je studententijd nét iets te veel gedronken en je vrienden (of kwaadwillenden) hebben dit vastgelegd en op internet gezet. Of je bent op de gevoelige plaat vastgelegd terwijl je met een bepaald persoon op een feestje was waar je eigenlijk niet had mogen zijn. Foto’s of video’s die van jou online staan kunnen al snel behoorlijke gevolgen hebben voor jouw carrière of privésituatie.

Het gevolg voor jou persoonlijk

Je studententijd en vakantie zijn achter de rug en je gaat op zoek naar een serieuze baan. Nu zal jouw wellicht toekomstige werkgever waarschijnlijk niet erg onder de indruk zijn van de video waarin jij na een avondje stappen wartaal uitslaat. En je vrouw of vriendin zal dat kiekje van het bedrijfsfeestje waar je nét wat te intiem met die ene collega op staat, wellicht niet waarderen. Gevolgen: je wordt niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek of of krijgt privéproblemen. Ondanks dat ene filmpje of die foto kun jij uiteraard uitstekend zijn in je werk, maar voor een werkgever is die eerste online indruk vaak beslissend.

De oplossing: ontgooglen

Het kan erg lastig zijn de inhoud van een website te laten verwijderen, door onwelwillendheid of onwetendheid van de beheerders van websites. Daarom is er gelukkig een andere oplossing: ontgooglen. Het goede nieuws is dat slechts ongeveer 5% van de gebruikers van zoekmachines doorklikt naar de tweede pagina. Dus we moeten jouw foto, video of bericht waarin jij negatief naar voren komt, zo snel mogelijk naar de tweede pagina laten verdwijnen.

Wij kunnen je helpen met ontgooglen

Merk jij dat je negatieve gevolgen ondervindt van wat er over jouw op internet te vinden is? We kunnen je ermee helpen van jou als persoon het juiste beeld naar voren te laten komen. Allereerst proberen we de content die jou stoort te laten verwijderen. Daarnaast kunnen wij online nieuwe positieve berichtgeving plaatsen. We zetten daarnaast social media (Facebook, Hyves, Twitter) en andere middelen in om het werkelijke verhaal te vertellen. En we helpen je om dit probleem in de toekomst te voorkomen. Als jij jouw online reputatie wilt veranderen, neem dan contact met ons op.